måndag

2011-05-30 @ 20:45:01
Varannan måndag är min favoritdag i veckan. Då är jag nämligen själv hemma när jag kommer hem från jobbet, och själv ända tills jag går upp får att dra till jobbet på tisdag morgon. Sambon jobbar natt, och jag får lite välbehövlig kvalitetstid. Idag är just den där måndagen, och hittils har jag hunnit med ett rejält löppass med goa backintervaller, en skön dusch med skrubb och inpackning och allat annat, men framförallt så har jag hunnit lära mig lite photoshop. Tror jag har haft programmet i nästan två år, men kan ungefär ingenting. Jag har aldrig ro till att sitta still och verkligen lära mig, men nu har jag gett mig tusan på att jag ska göra det!

Alla planer som jag hade för söndagen grusades rejält ialla fall. Vädret blev dåligt så bilen fick verkligen ingen kärlek av mig, och jag som hade tänkt ta massa kort som jag vid senare tillfälle skulle leka lite med i ps fick helt enkelt tänka om. Jag hjälpte svärmor att plocka mer lite gardiner och packa och sen fick det bli marktjänst i lägenheten.

Nej, mina kära vänner, nu ska jag fortsätta med min kvalitetstid här hemma!

favoriten

2011-05-29 @ 17:59:00

Favoritpajen just nu är helt klart ananaspaj. Blåbären från förra sommaren är slut och rabarberna har inte vuxit tills sig ordentligt än. Smakar himmelskt gott och är enkel att göra. Tar nog inte ens tio minuters arbete. Förra veckan bakades det två såna pajer, första gången med icas ananas och andra gången med del monte, och det var skillnad, aldrig mer ica.

Ingredienser

Deg

200 g maragrin
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl

Fyllning

2dl creme fraiche
1 burk krossad ananas
0,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör degen och låt den vila en stund i kylskåpen. Tryck sedan ut i botten på en smord form. Häll fyllningen över, in i ugnen 175-200 grader i 35-40 minuter. Servera varm med vaniljglass. Smaskens!

veckans träning

2011-05-29 @ 12:13:00
Tisdag: Simmade som vanligt med klubben i Herrljunga. Var dock bara jag och Lotta där, folk börjar hoppa av nu inför sommaren vilket är tråkigt. Vi körde en timma med olika övningar och längder och det flöt på fint samtidigt som det va väldigt jobbigt.

Torsdag: Jag hade ingen lust att vänta i Borås tills vattenpolon började så jag åkte hem och fick sprunget en mil istället. Milen är inte så jobbig, förutom det varvet runt elljusspåret som jag lagt in, jag hatar den människan som lagt ut sågspån runt slingan istället för att ha grus! Det finns väl inget jobbigare underlag än blöt sågspån.... Hur som helst, om jag inte tycker milen är så jobbig längre är det dags att antingen öka farten avsevärt eller öka distansen, vi får se vad det blir. Tiden va 59 minuter, och den måste putsas till rejält inför midnattsloppet, får ta och köra lite mer intervaller/backintervaller. Backintervaller har blivit lite av en favorit för mig, konstigt nog, jag som är så lat i grunden..:-)

Fredag: Slutade såpass tidigt på jobbet så jag drog iväg till simhallen i Borås. Va nästan helt själv, så jag tog en egen bana. Gött och kunna simma i sin egen takt utan att vara ivägen för nån eller ha nån som är i vägen för en. Hur som helst, tanken va 3x500 meter frisim som jag körde i förra veckan. Men då jag hade simmat 500 kände jag att jag va så pass fräsch i armarna fortfarande att jag tog en hundring till och ställde om till 3x600. Tog en knapp minuts vila innan jag fortsatte simma. Efter 600 va jag lika pigg som när jag börjat.....nästan, så jag siktade på en km utan vila då. Och när den kilometern va klar fortsatte jag ett par längder till, så jag fick ihop 2 km totalt. Tog ungefär 43 minuter.

Lördag: Simmade med klubben, och kände av dom fredagens pass i armarna, inte så att det störde (till en början) men ändå. Go, varierande och ansträngande träning som vanligt men efter 4x25 fjäril klappade jag ihop totalt. Som tur va så vad det på slutet och vi hade endast 200 m fritt kvar. Det va väldigt segt och armarna, och kroppen, va helt slut på energi. Va nästan lite skakig när jag klev upp ur bassängen. Men det är skönt, så vet man att man har pressat sig.

Jag hade gärna fått in ett pass till den här veckan, men vädret har verkligen varit skit! I början av veckan har det blåsit så mycket så det har knappt gått att vara ute och jag har varit så frusen efter jobbet så ett pass till i bassängen har jag inte varit så sugen på heller. Jag hoppas att nästa veckas väder blir betydligt roligare så man kan vara ute och träna lite mera.

söndag

2011-05-29 @ 09:49:18
Shiiiit, vad jag har ont i fötterna. fats vad räknar man med när man i vanliga fall traskar runt i promenadvänliga (nåja, nästan i allafall) skor och så helt plötsligt får för sig att använda ett par pumps med rejäl klack.....
Jaja, har ju inte fått varken skoskav eller blåsor, så så farligt är det nog inte.

Kvällen spenderades alltså på fest där maten va god och regnet var inbjudet, såklart!! När blir det sommar!?
Träffade lite vänner jag inte sett på länge och det gjordes upp planer om en sminkkurs på mus och lite middag efter det. Kommer bli väldigt trevligt. Tror också att jag i ett svagt ögonblick lovade att springa midnattsloppet i slutet av augusti, så jag får väl hålla mitt ord och anmäla mig.

Har lite beslutsångest för vad jag ska hitta på idag. Prio ett är ju som vanligt att ställa mig och göra matlådor för veckan. Tycker det är så skönt att ha det gjort istället för att stå varje dag och laga mat efter jobbet. Sen har jag planer på att ge min 30-år present lite kärlek. Han är lite smutsig både invändigt och på utsidan, och så kanske avsluta dagen med en promenad med kameran, det va länge sen nu. Jo, men så får det nog bli!

Törnrosa

2011-05-22 @ 17:04:04
Jag som hade så stora planer för dagen, här skulle det tränas, lagas matlådor samt lite egentid med ansiktsmask och nagellack. Hittils har jag hunnit lagat lunch till mig själv i form av pannkakor som jag sedan slängde i mig i ett nafs och sen somnade jag i soffan... Två timmar senare vaknar jag av att det blåser orkan därute, så det blir nog inget tränat idag heller. Får ta nya tag imorgon då det står simma på schemat...

Nystart

2011-05-22 @ 12:14:11
Här har det varit dött ett bra tag nu. Varken motivation eller tid har funnits, men nu är den tillbaks igen! Det händer mycket i mitt liv just nu, dels ska det snart börja renoveras och bytas kök, och dels så tränas det för glatta livet och så har jag ju mitt lilla kära trådgårdsland. Allt detta, och mycket, mycket mer ska ni kunna ta del av här.