Favoritpajen just nu är helt klart ananaspaj. Blåbären från förra sommaren är slut och rabarberna har inte vuxit tills sig ordentligt än. Smakar himmelskt gott och är enkel att göra. Tar nog inte ens tio minuters arbete. Förra veckan bakades det två såna pajer, första gången med icas ananas och andra gången med del monte, och det var skillnad, aldrig mer ica.
Ingredienser
Deg
200 g maragrin
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
Fyllning
2dl creme fraiche
1 burk krossad ananas
0,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 ägg
Gör degen och låt den vila en stund i kylskåpen. Tryck sedan ut i botten på en smord form. Häll fyllningen över, in i ugnen 175-200 grader i 35-40 minuter. Servera varm med vaniljglass. Smaskens!
favoriten
2011-05-29 @ 17:59:00Kommentarer
Trackback